Van Vreedzame School naar Vreedzame Wijk

Van Vreedzame School naar Vreedzame Wijk

In Kralingen-West in Rotterdam is dit jaar het project een Vreedzame Wijk gestart. Melanie en Jos, kind- en tienerwerkers van DOCK, zijn de initiatiefnemers en begeleiden het project.

 

De Bavokring in Kralingen was al een Vreedzame School, maar de wens was om dit uit te breiden naar een Vreedzame Wijk Kralingen-West. Onder begeleiding van Stichting Vreedzaam hebben de verschillende partners waaronder de gemeente Rotterdam, de vijf basisscholen in Kralingen-West, het Excelsior Stadion en een studentenvereniging dit project opgestart.

 

Inmiddels hebben leerlingen uit de vijf basisscholen in Kralingen-West al een kinderwijkraad gevormd. Samen denken ze na wat de gedragsverwachtingen worden in de wijk en bedenken ze acties hoe ze de wijk beter kunnen maken. Amira en Adam uit groep 6/7 van de Bavokring nemen deel aan de kinderwijkraad en vinden het leuk “Hierdoor leer je de kinderen van andere scholen en andere wijken kennen. Samen ga je dingen bedenken en bespreek je met elkaar hoe de wijk er mooier uit kan zien.”

 

Wil je meer lezen over dit project? Lees hier het verhaal van Jos, Melanie.