Terug

Jongeren Informatie Punt (JIP)

 

 

Het Jongeren Informatie Punt (JIP) geeft informatie, hulp en advies aan Rotterdamse jongeren van 12 tot 28 jaar. Onze collega's werken samen met de gemeente Rotterdam en helpen jongeren voornamelijk met financiële zaken zoals schulden. Ook ondersteunen we Rotterdamse jongeren bij vragen over seks, solliciteren, alcohol en drugs en op jezelf gaan wonen. Deze dienstverlening is gratis en anoniem, we houden geen dossiers van onze cliënten bij.

Sinds augustus 2020 is het team van JIP Rotterdam aangesloten bij DOCK. Het team bestaat uit Josine, Shulayka en Nienke.

 

Voor wie & waar?

Wij helpen Rotterdamse jongeren vanaf 12 jaar zich zo goed mogelijk voor te bereiden op (financiële) zelfredzaamheid. Dit doen wij tijdens inloopspreekuren in Huizen van de Wijk, workshops en cursussen en we geven voorlichting en lessen op Rotterdamse middelbare scholen en MBO scholen. Ook geven we cursussen aan hulpverleners die meer willen weten over het signaleren en oplossen van geldproblemen bij jongeren.

 

Op woensdag- en vrijdagmiddag van 13 tot 17 uur is er een inloopspreekuur in Huis van de Wijk Berkelplein in Kralingen. Op donderdagmiddag is er een spreekuur in Huis van de Wijk het Middelpunt in Charlois.

 

Geldmattie

Het JIP heeft ook nog een apart project: Geldmattie. Een Geldmattie is een jongere die door het JIP is getraind en als buddy fungeert van een Rotterdamse jongere met geldproblemen.

 

Meer weten?

Kijk op www.jiprotterdam.nl of jiprotterdam

 

Meteen bellen of appen voor vragen of het maken van een afspraak kan ook via 06 38 03 67 34