'Rembrandt van de Buurt’ in Amsterdam-Noord

'Rembrandt van de Buurt’ in Amsterdam-Noord

Op 9 oktober ging het outreach-project Rembrandt van de buurt van start. Dit keer gingen we de stadsdelen in en maakte we kennis met de Amsterdamse jongeren van Nieuw-West, Noord en Zuidoost. Met het project 'Rembrandt van de buurt' gaan jongeren samen met kunstenaar Georgy Dendoe creatief aan de slag en ontwerpen ieder een ets voor een nieuw t-shirt voor het populaire jongerenlabel Sumibu.

Het outreach-project Rembrandt van de buurt is een unieke en vernieuwende co-creatie met 5 partijen. GRGY van jongerenlabel SUMIBU, wij van DOCK, jongerenwerk uit Zuidoost van Venzo-Swazoom , Maakplaats 021 en het Museum Rembrandthuis. Samen verbinden wij jongeren met kunst en cultuur, stimuleren talentontwikkeling en bieden nieuwe perspectieven.



Gebiedscoördinator Renee Daniels uit Amsterdam-Noord: ‘Jongeren hebben meer verbinding met Rembrandt dan zij op voorhand achten. Beiden waren en zijn zij erg betrokken bij de ontwikkeling van de buurt. Zo schilderde Rembrandt zijn wijk vroeger zoals het écht was: multicultureel. Een wijk waar iedereen welkom is. Zo ervaren jongeren hun wijk nu ook. Met dit project brengen we het verleden en de toekomst met elkaar in verbinding. Binnen no-time zaten de aanmeldingen vol. We zijn nog bezig met een vervolg. Het was erg succesvol en sluit aan bij een van onze primaire activiteiten: jongerenwerkers die bijdragen aan talentonwikkeling.’