Learn Better Together DOCK Amsterdam

Learn Better Together DOCK Amsterdam

Over een periode van 10 weken nam een groep Nederlandse jongeren actief deel aan een taal-integratiecursus voor jonge statushouders. Dit initiatief was een onderdeel van Youngsterdam, uitgevoerd door DOCK Amsterdam. Het hoofddoel van dit project was om recent aangekomen jongeren in Nederland te helpen integreren in de samenleving door hen vertrouwd te maken met zowel de Nederlandse cultuur als taal.

Samen Nederlands leren, koken en eten
De betrokken jongeren waren verantwoordelijk voor zowel de voorbereiding als het geven van de lessen. De opbouw van de lessen begon met de basis van Nederlands, zoals het alfabet, en ontwikkelde wekelijks naar gevorderde onderwerpen. De jongeren namen wekelijks twee uur deel aan deze lessen, gevolgd door gezamenlijke kooklessen waarin ze samen met andere jongeren Nederlandse gerechten bereiden. Na afloop van deze activiteiten genoten ze gezamenlijk van het avondeten en bespraken ze het verloop van de dag.



Weg vinden in de samenleving
Alle jongeren zijn welkom op onze ontmoetingsplekken in de buurt. Het jongerenwerk kan deze jongeren helpen om hun weg te vinden in de Amsterdamse samenleving. De jongeren hebben vaak veel meegemaakt in hun thuisland en tijdens de vlucht naar Nederland. Het is daarom éxtra belangrijk dat zij zich welkom voelen. Met laagdrempelige activiteiten proberen wij hier middels het jongerenwerk een bijdrage aan te leveren.

Heb je een inhoudelijke vraag over dit project? Neem dan contact op met gebiedscoördinator Renee Daniels via 06 39 11 41 78 of via rdaniels@dock.nl