Kom gezellig langs voor Buurtkoffie, op meer dan 25 locaties in Utrecht.

Kom gezellig langs voor Buurtkoffie, op meer dan 25 locaties in Utrecht.

 

Alle Utrechtse Buurtcentra hebben een open inloop, je kunt er dagelijks binnenlopen voor een kopje koffie en een praatje. Wil je even het huis uit, mensen ontmoeten of heb je een vraag, dan kun je aansluiten bij een koffiemoment. Buurtbakkie, inloopbakkie, online bakkie  of buurtkoffie, we hopen je gauw te ontmoeten!

 

Buurtkoffie in Utrecht is een plek in de wijk waar buurtbewoners, met diverse achtergronden, elkaar wekelijks en laagdrempelig kunnen ontmoeten. Buurtkoffie is overal anders. DOCK organiseert Buurtkoffie samen met diverse organisaties: De Wilg, Buurtteam, Philadelphia, Leger des Heils, Unity Care,  de wijkagent, gemeente Utrecht  en bewonersinitiatieven. Soms wordt er een spelletje gespeeld, ontstaan er ideeën voor een nieuwe activiteit of wordt er voorlichting gegeven.  De organisaties kunnen je helpen met je vragen en bieden een luisterend oor. We schenken koffie met aandacht.

 

Download hier de A5 flyer Stedelijke Koffiemomenten

 

Download hier de A4 flyer Stedelijke Koffiemomenten grote letters

 

Monique van der kamp   

Sociaal Beheerder Buurtcentrum Hart van Noord

 

“Onze wekelijkse inloopochtend is op dinsdag  van 10.30 - 12.00 uur. Bewoners lopen binnen voor een kop koffie, een praatje, maar ook voor een vraag. Ik regel met vrijwilliger Janny de koffie. We zorgen ervoor dat mensen niet alleen zitten, stellen ze aan elkaar voor en houden een praatje. Ik zie dezelfde gezichten terugkomen en regelmatig komen er nieuwe mensen via doorverwijzing van Sociaal Makelaars of andere organisaties. Een keer per maand sluiten we de inloopochtend af met een warme lunch van 12.00 - 13.00 uur,  soep met brood, gemaakt door vrijwilliger Herman. Verschillende organisaties en bewoners zitten dan met elkaar aan tafel. Voor mijn netwerk is het ook heel goed, ik zie in ieder geval alle partners uit de wijk één keer per maand”

 

            

 

Dinie Hennevelt & Emilia Hernández Pedrero

Sociaal Makelaars DOCK o.a. van Welzijn op recept en Samen in de Stad

 

“Wij nodigen bewoners uit om naar de inloopochtend te komen, zodat ze kennis kunnen maken met elkaar, met het aanbod in het buurtcentrum en de wijk. Eens in de maand pakken we uit tijdens de inloopochtend  Verschillende organisaties zijn aanwezig: DOCK, Het Buurtteam, De Geldzaak, Wijkinformatiepunt, Loket-1 (ROC), Al Amal, NIZU, Sport Utrecht, WMO en U-centraal  Het is uniek dat er verschillende organisaties op één moment aanwezig zijn. In de praktijk merken we dat organisaties elkaar veel beter leren kennen en hierdoor elkaar beter weten de vinden. Thema's als energietoeslag, U-pas of vragen over formulieren en brieven. Ook praten we met mensen over geldzorgen en kijken naar oplossingen. Laatst was er een man van 90 jaar met de vraag voor een inschrijving bij woningnet, omdat hij op zoek is naar een aanleunwoning. Hij moet dan wekelijks reageren in het systeem van woningnet en is niet digitaal vaardig. Deze vraag  lossen we dan met elkaar op. De andere dinsdagen vullen we in met activiteiten met cultuur & welzijn. Een workshop van het Centraal Museum, dansen met het Danspaleis of een lezing over de geschiedenis van Transwijk. We gaan ook wel eens met elkaar opstap, laatst nog naar het ziekenhuis om de nieuwe menu’s te proeven”

 

Meer lezen over Buurtkoffie en reactie van bezoekers:

Saskia van der Bilt, medewerker van het Buurtteam is wekelijks aanwezig. Wil je meer lezen over haar belangrijke rol als  Buurtteam medewerker bij de Buurtkoffie. Lees dan dit mooie artikel uit het FNV magazine.  

 

Buurtbewoners hebben meer oog voor elkaar door Buurtkoffie. 

Lees het artikel van Movisie