Klussen in Noord - Jongerenwerker Marinus aan het woord

Klussen in Noord - Jongerenwerker Marinus aan het woord

Het stimuleren van technische vaardigheden van bewoners, van jong tot oud, is een belangrijke opgave. Niet alleen voor het verbinden van groepen en zorgen voor werkgelegenheid, maar ook voor de leefbaarheid van de buurt. De Klusfabriek in Oud-Noord is dé plek om kennis van techniek te vergroten. Het is een plek waar veel wordt geleerd. DOCK-collega Marinus vertelt over zijn werk. 

 

Doorklussen
Het doel van de Klusfabriek is zoveel mogelijk bewoners in elke leeftijdscategorie een plek te bieden waar zij werkervaring en inspiratie kunnen opdoen. ‘We hebben een vaste groep jongeren die hier dagelijks over de vloer komt en aan de slag gaat met het repareren van fietsen en scooters’, vertelt jongerenwerker Marinus, die al tweeëntwintig jaar in het jongerenwerk actief is. Bekijk hier de At5 uitzending. 

 

“Ik ben trots op de klusfabriek omdat het dé plek is waar jonge en oude bewoners samenkomen om elkaar te helpen. En om aan iets te bouwen. We zijn voor iedereen toegankelijk. We willen graag groeien. Voor in de toekomst willen we graag een nieuwer en groter gebouw , waarmee we nog meer kunnen betekenen voor jong en oud uit de buurt. Dat is onze droom. We hebben een prettig gesprek gevoerd met wethouder Sofyan Mbarki, hij bezocht voor het eerst onze locatie. Door journalist Margalith Kleijwegt is er onderzoek gedaan naar het jongerenwerk in Amsterdam, zij vond de Klusfabriek de warmste plek en voelde hier geen weerstand tegen wat zij kwam doen. Het is fijn dat er waardering wordt uitgesproken voor deze bijzondere werkplaats. Hier werken vrijwilligers, mijn collega’s en ik uit de buurt ontzettend hard voor. We hopen dat we klusfabriek volgende jaren kunnen vernieuwen en uitbreiden in Noord, zodat we nog meer jonge en oude buurtbewoners kunnen bereiken. Iedereen is hier welkom”.

Video’s uit de Klusfabriek

Wil je een inkijkje hoe het er aan toe gaat in de klusfabriek? Bekijk dan bijvoorbeeld deze twee leuke, korte video’s op YouTube. Je bent ook altijd welkom om zelf langs te komen, om bijvoorbeeld je band te laten repareren.