"Ik wil vrouwen steunen, helpen en ervoor zorgen dat zij zich ook buitenshuis welkom voelen"

Linda

Het verhaal van Linda

De van oorsprong Syrische Linda is al een aantal jaren actief in de wijk als begeleidster bij de Syrische vrouwengroep. Ze woont al 18 jaar in Nederland en weet maar al te goed hoe het is om als nieuwkomer met een buitenlandse achtergrond in de wijk te komen. Intussen is Linda uitgegroeid tot rolmodel voor de Syrische vrouwen in de wijk Nieuwland (Schiedam) en is zij de drijvende kracht achter het project ‘Eenzaamheid Syrische Vrouwen’.

 

Samen kom je verder
‘Als je hier net komt en de taal niet spreekt, dan is het moeilijk om contact met iemand te maken’, zegt Linda. ‘Hierdoor zitten vrouwen vaak thuis en durven ze niet echt buiten te komen. Omdat ik veel vrienden en kennissen had die in zo’n zelfde situatie zaten, vond ik dat ik hier iets aan moest doen. Zodoende ben ik met Ismail en Baki van DOCK in gesprek gegaan om te kijken of ik wat kon betekenen voor de wijk. Met het project ‘Eenzaamheid Syrische Vrouwen’ wil ik vrouwen steunen, helpen en ervoor zorgen dat zij zich ook buitenshuis welkom voelen’.

 

Het schept een band
‘Tijdens de bijeenkomsten praten we veel over situaties waar de vrouwen dagelijks mee te maken hebben. Ik merk dat vrouwen steeds meer hun eigen ervaringen met elkaar durven te delen. Het schept een krachtige band die hen wekelijks samenbrengt. De vrouwen willen zelfs gezamenlijk meedoen aan andere activiteiten zoals sporten, zwemmen en eetactiviteiten’.

 

‘Het project loopt nu een aantal weken en wordt elke week druk bezocht. Het geeft ons ontzettend veel voldoening om deze vrouwen zo te zien opbloeien’, aldus Linda en sociaal werker Ismail Celen.