"Als sociaal werker is het mijn taak mensen met een participatiewet uitkering te motiveren en empoweren richting een zinvolle dag invulling."

Ivar Paternostre

Het verhaal van Ivar Paternostre

‘Ik zou de nieuwe Floortje Dessing worden, de wereld over reizen, mensen met verschillende achtergronden leren kennen. Maar door een stage bij de NOS kwam ik erachter dat ik meer wenste dan dit. Ik wilde problemen oplossen die spelen bij maatschappelijke vraagstukken. Naast mensen staan. Iemand in laten zien dat een situatie nooit uitzichtloos is. Mensen weer onderdeel laten zijn van onze maatschappij. Ik heb de switch gemaakt van journalist naar sociaal werker en ben een paar jaar geleden gestart als stagiair bij DOCK en nu fulltime in dienst. Ik ben een mens met een DOCK pet op, gelijkwaardig aan alle mensen in de wijk. En in die wijk kan ik het verschil maken. Dat maakt mijn werk waardevol. Ik ben Ivar Paternostre, sociaal werker bij DOCK.  

Als sociaal werker is het mijn taak mensen met een participatiewet uitkering te motiveren en empoweren richting een zinvolle dag invulling. Het is aan mij om goed naar deze mensen te luisteren en met oprechte interesse te achterhalen hoe zij in deze situatie terecht zijn gekomen. Van daaruit kijk ik welke mensen of partijen ik om de wijkbewoner heen moeten verzamelen om iemand verder te kunnen helpen en zo uiteindelijk weer mee kan participeren in de maatschappij. Daarin zijn wij als DOCK’er de initiator. Dit komt omdat wij midden in de wijk staan. Ik zie het als het beginpunt van een puzzel. En samen met de wijkbewoner en partners om ons heen gaan we opzoek naar alle losse puzzelstukjes die uiteindelijk in elkaar moeten vallen.

 DOCK is er niet alleen voor de bewoners in de wijk. DOCK is er ook voor mij. Zij zijn als werkgever erg betrokken. Er wordt geluisterd naar wat wij nodig hebben. Dat varieert van kijken naar hoe het gaat met mij als persoon naar wat heb ik nodig om mijn werk goed te kunnen doen. Dat en het enorm fijne team waarin ik werk maakt het werken bij DOCK erg prettig.

Het werk dat wij doen is bijzonder. Iedere dag staan onze mensen in de wijk klaar voor de buurtbewoners. Werken in de wijk als sociaal werker is vaak een ondergeschoven kindje en dat is heel jammer, want het is zo hard nodig!!’

Wil jij net als Ivar wijkbewoners helpen weer onderdeel te worden van de maatschappij. Ben jij die  helpende hand die bijdraagt aan het verbinden en bouwen van gemeenschappen? Bekijk onze vacatures op www.werkenbijdock.nl.

 

Terug naar Onze collega's