"Elke vrijdagmorgen stap ik in mijn autootje"

Het verhaal van Corrie

Angst, depressie, uitputting, Corrie heeft het allemaal meegemaakt toen ze enkele jaren geleden overspannen raakte. Dankzij welzijnsactiviteiten heeft ze haar weg richting een gevulde en gezellige week weer langzaam teruggevonden.

 

Stille, lege dagen
Drie jaar geleden raakte Corrie totaal overspannen. Ze voelde zich angstig, somber en erg emotioneel. “Ik durfde mijn eigen huis amper nog in, sliep bij mijn kinderen en raakte uitgeput.” De kinderen maakten zich veel zorgen en drongen aan op hulp. Een opname, vervolgbehandeling op de poli en medicatie volgden. Dat hielp. Maar daarmee was echter nog niet alles aangepakt. De dagen bleven stil en leeg.

 

Aquafit als aanvullende bezigheid
Corrie (74) komt jaarlijks bij de huisarts voor een algehele check. Tijdens een van deze bezoeken kreeg zij het advies om eens contact te hebben met een welzijnscoach. Misschien dat meer daginvulling en beweging konden bijdragen aan een betere balans. Na enkele weken had Corrie een gesprek met de welzijnscoach en maakte zij kennis met alle mogelijkheden in haar directe woonomgeving. Omdat Corrie zelf al het een en ander was gaan ondernemen, zoals klaverjassen en haar zoon helpen bij het huishouden, zocht Corrie een aanvullende bezigheid. Het werd de wekelijkse Aquafit in het Boerhaavebad.

 

Samen bewegen is extra gezellig
Aquafit is een wekelijks ontspanningsmoment voor Corrie. Gedurende haar leven zat zij namelijk nooit stil. “Elke vrijdagmorgen stap ik in mijn autootje om naar het zwembad te gaan. Heerlijk vind ik dat. De Aquafit bevalt zo goed dat mijn schoonzus sinds kort ook meedoet.” Zo is het bewegen extra gezellig.

 

Beweging geeft rust
De rust is inmiddels teruggekeerd in het leven van Corrie. Zij gaat de deur weer uit voor afspraken en activiteiten, heeft haar eigen kennissenkring en onderhoudt regelmatig contact met de kinderen. Het voelt goed dat de weken nu weer gevuld en georganiseerd zijn voor haar. Er staat een auto voor de deur, er zijn activiteiten om naar uit te kijken. Dit doet Corrie goed en het houdt haar letterlijk en figuurlijk in beweging.