Workshop Vrije Universiteit van Amsterdam 'Slaaptekort en welzijn van jongeren'

Workshop Vrije Universiteit van Amsterdam 'Slaaptekort en welzijn van jongeren'

Afgelopen dinsdag was het team van DOCK Amsterdam Centrum o.a. samen met PerMens aanwezig bij een inspirerende workshop gegeven door Universitaire hoofddocenten Maartje van Stralen en Eline Meuleman van de Vrije Universiteit Amsterdam. Het onderwerp? De impact van slaaptekort op jongeren, als onderdeel van de jongerenwerk conferentie "Samen Mentaal Sterk voor jongeren. Er waren nog veel meer DOCK'ers aanwezig die andere workshops hebben gevolgd op deze dag. DOCK was medeorganisator van het succesvolle event.

"Slaaptekort kan een enorme invloed hebben op het leven van jongeren. Het gaat verder dan alleen maar vermoeidheid. Het beïnvloedt hun concentratie, stemming, cognitieve functies en zelfs hun fysieke gezondheid. Het kan leiden tot verminderde schoolprestaties, prikkelbaarheid, angststoornissen en zelfs depressie. Een goede nachtrust is essentieel voor de algehele gezondheid en het welzijn van jongeren."

Aan het einde van de workshop hebben we onze gegevens uitgewisseld en de docenten uitgenodigd om altijd een beroep te doen op onze professionals. Samen kunnen we het onderzoek naar slaaptekort onder jongeren verder vormgeven en actief bijdragen aan het welzijn van de jeugd. Laten we samenwerken aan een wereld waarin jongeren de ondersteuning en middelen hebben om gezond en gelukkig op te groeien.