Training voor Spaarkring begeleiders van Cash2grow

Training voor Spaarkring begeleiders van Cash2grow

Spaarkring begeleider, iets voor jou? 

 

Op 26 mei en 2 juni 2023 geven wij een tweedaagse training voor Spaarkring begeleider.

Locatie: Buurthuis de Beatrix, Prinses Beatrixlaan 2 in Utrecht 

Tijd: 9.15u inloop, tot 15.30u, inclusief lunch 

Kosten: gratis

 

De training is voor beroepskrachten of vrijwilligers bij een (welzijns-) organisatie, spaarkringleden, en andere geïnteresseerden. Je bent 2 à 3 uur per week/14 dagen beschikbaar om een groep te begeleiden en de bijeenkomsten voor te bereiden. Iedereen die een spaarkring wil opzetten in Utrecht kan meedoen. 

 

Wat doe je als spaarkring begeleider? 

 

Je zorgt ervoor dat de spaarkringleden leren hoe zij de groep zelfstandig kunnen gaan draaien. Je legt uit hoe een spaarkring werkt, je helpt met verdelen van taken (o.a. voorzitter, boekhouder, kashouder, geldtellers, sleutelhouders). Ook ga je samen met de groep leren hoe ze voor hen belangrijke thema's kunnen bespreken, bijvoorbeeld ‘geld besparen’ maar ook ‘dromen waarmaken’. Er is een handleidings-map voor spaarkringbegeleiders en ook leden van de spaarkring krijgen een eigen map. 

 

De trainingsdagen zelf zijn leerzame en gezellige dagen. Je leert hoe een spaarkring werkt en waarom. Na de training kan je een spaarkring starten, je weet hoe je een groep begeleidt, hoe je coacht. In een spaarkring is het samen leren heel belangrijk, je hoeft het niet allemaal meteen perfect te doen. Als spaarkring begeleider word je zelf ook nog een tijdje gecoacht. Je kan als vrijwilliger een vrijwilligersvergoeding krijgen. 

 

Cash2grow kweekt spaarkringen vooral voor mensen met een krappe beurs, zodat ze sociaal en financieel weerbaarder worden. 

 

Geef je op voor de training bij Ineke Damen, regio coördinator Utrecht. Als je iemand weet voor wie deze training interessant is, geef het door, of geef haar/hem op.

 

Meer informatie bij Ineke, of kijk op www.Cash2grow.nl. Daar staan ook filmpjes op. 

Per mail: i.damen@cash2grow.nl, of telefonisch 06 43669275