Rotterdammers maken Iftar maaltijdpakketten voor gedetineerden

Rotterdammers maken Iftar maaltijdpakketten voor gedetineerden

Wanneer je Huis van de Wijk De Nieuwe Branding binnenloopt, komt de geur van verse munt je tegemoet. Een groepje vrouwen is druk bezig om bosjes munt in zakjes te doen. Verder staan de tafels vol met lekkere dingen zoals cakejes, dadels, yoghurt, smeerkaas, worst, tonijn in blik, frisdrank en zelf gemaakte hapjes en soep. Allemaal netjes verpakt in bakjes dankzij de donatie van Atapack die ook de dozen heeft gedoneerd. Bakkerij Rif komt nog snel even verse baklava brengen.

 

Meer dan 600 maaltijdpakketten werden deze week samengesteld voor het Detentiecentrum Rotterdam in Zestienhoven. Het is de grootste inzameling tot nu toe. Het is een initiatief vanuit de buurtbewoners en omringende ondernemers die iets meer wilden betekenen voor de medemens. Slagerij Fes leverde de worstjes en Foodcentrum o.a. de frisdrank. Onder leiding van sociaal beheerder Chama werd alles in goede banen geleid. DOCK is trots dat ze de ruimte kunnen faciliteren om dit mogelijk te maken.

 

Buurtbewoner Rania hielp dit jaar ook mee: “Juist in deze periode vind ik het belangrijk om er voor elkaar te zijn en te helpen. We zijn samen één ongeacht je religie. Daarom dit initiatief aan gedetineerden, zodat zij weten dat er ook aan hen wordt gedacht.”

 

De actie is vier jaar geleden ontstaan. Vanuit de voedselbank kwam het idee om soep uit te delen aan daklozen. Buurtbewoners hielpen hieraan mee en vroegen of ze nog meer kunnen doen voor de buurt. Inmiddels is het uitgegroeid tot een grootschalige inzamelingsactie van buurbewoners en ondernemers uit Rotterdam. Iedereen draagt zijn steentje eraan bij. Nadat alles gesorteerd en klaar staat, zullen de mannelijke buurtbewoners en jongeren vanuit gro-up alles in de dozen verpakken, zodat de pakketten woensdag afgeleverd konden worden. Dat is de kracht van wij samen.

 

Grote dank aan iedereen die hieraan heeft bijgedragen. Zonder hen was het niet mogelijk. Het pakket is geheel tot stand gekomen door donaties van lokale ondernemers en geldinzameling van de buurtbewoners. Veel dank aan Bakkerij Rif, Slagerij Fes, Foodcentrum, Atapack en de gulle gunsten en tijd van de buurtbewoners.