Overname Werkdag B.V. en Buurtbedrijf Haarlem door Buurts

Overname Werkdag B.V. en Buurtbedrijf Haarlem door Buurts

Per 1 april neemt Buurts (voorheen VanHier Haarlem) Werkdag B.V. en Buurtbedrijf Haarlem over binnen het onderdeel Waardevol Werk. Waardevol Werk biedt vele opties om Haarlemmers te laten ontdekken en doen wat ze wel kunnen en waar hun kracht ligt. Denk hierbij aan werk met begeleiding, werkervaringsplekken, jobcoaching naar betaald werk maar ook aan scholing en talentontwikkeling. Buurts zet ook Simpel Switchen voort.


Iedereen heeft talent
Paul van der Linden is Manager Waardevol Werk bij Buurts en vertelt: “We zijn er trots op om Werkdag B.V en Buurtbedrijf Haarlem op te nemen in Buurts. De afgelopen jaren hebben beide bedrijven prachtige initiatieven opgezet waar veel Haarlemmers mee geholpen zijn en die wij nu binnen Buurts kunnen doorzetten. We zijn hierbij heel ambitieus, omdat we het liefst zouden zien dat iedere inwoner van Haarlem voldoening haalt uit het ontdekken en inzetten van diens talenten in werk. Binnen Buurts geloven we dat iedereen talent heeft en dat ieder mens uniek en waardevol is. Wij bieden binnen onze organisatie de mogelijkheden en de veiligheid om dit optimaal te kunnen benutten.” Ook Hubert-Jan de With van Werkdag is blij met de overname en vult aan: “We hebben alle vertrouwen in Buurts. Wij maken mogelijk dat mensen Waardevol Werk hebben in de maatschappij”. Daarnaast is hij blij dat de Medezeggenschapsraad als belangrijke partner binnen Werkdag B.V. meedenkt, advies geeft over de inhoud van Waardevol Werk en de wijze waarop dat wordt vormgegeven.

Diverse mogelijkheden
Haarlemmers kunnen zich bij Waardevol Werk zowel inzetten binnen Buurts als bij verschillende werkgevers waaronder op het gebied van 3D ontwerpen en printen, klussen uitvoeren, catering verzorgen, administratieve werk, computerrecycling of werken in een winkel. Daarbij heeft Buurts haar eigen winkel en webshop Juffrouw de Bonte waar de mooiste creaties verkocht worden die binnen Waardevol Werk gemaakt worden zoals kaarsen en aardewerk. Kijk voor Juffrouw de Bonte op www.juffrouwdebonte.nl en kijk voor andere mogelijkheden op: www.buurts.nl/onze-hulp/werk.

Aanmelden als deelnemer of opdrachtgever
Wil je meer informatie over Waardevol Werk of wil je je aanmelden als deelnemer? Kijk dan hier: www.werkdagbv.nl/voor-verwijzers. Heb je zelf een klus en schakel je graag het dienstenteam van het Buurtbedrijf Haarlem hier voor in? Stuur dan een e-mail aan Buurtbedrijf via info@buurtbedrijfhaarlem.nl t.a.v. Mariet Stokman.

Buurts
Buurts is per 1 januari 2023 van start gegaan. In de coöperatie komen organisaties die al jaren in Haarlem werken -de 6 oprichtende organisaties en ruim 60 onderaannemers- samen om de opdracht Gewoon in de Wijk voor de gemeente Haarlem te organiseren en uit te voeren. Buurts is van maandag t/m vrijdag tussen 9.00 uur en 16.30 uur bereikbaar via telefoonnummer 023 212 52 00. Kijk voor meer informatie op www.buurts.nl.