Opening jeugdcentrum Level Up in Vlaardingen

Opening jeugdcentrum Level Up in Vlaardingen

Op 24 januari werd het gloednieuwe talent- en stagehuis Level Up in Vlaardingen feestelijk geopend door Burgemeester Wijbenga. Ook rapper en acteur Ice was aanwezig. Onder toeziend oog van nieuwsgierige en reeds betrokken jongeren, lokale organisaties, inspirator en samenwerkingspartner Stagehuis Schilderswijk en inwoners van de Westwijk werd het lintje doorgeknipt.

 

Het nieuwe centrum is een plek voor en door jongeren. Het wordt een broedplaats voor jong talent met en biedt een podium voor jongeren om hun talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Jongeren die moeite hebben met het vinden van een stageplek krijgen hier de kans om praktische ervaring op te doen door zelf activiteiten te organiseren voor de buurt. Ook biedt Level Up ruimte voor jongeren om huiswerk te maken en zullen er diverse activiteiten worden aangeboden, zoals weerbaarheidstrainingen.

Vanaf 1 november werkten de jongeren en organisaties in welzijn al samen aan de inrichting van deze nieuwe ontmoetingsplek. Level Up symboliseert een nieuwe fase in de ontwikkeling van de Westwijk. Dit initiatief draagt bij aan verbinding in de wijk, waarin jongeren een centrale rol spelen. Een jongere uit de wijk verwoordde het treffend: “Alles wat de buurt samenbrengt, is een activiteit”.

Dit initiatief is tot stand gekomen door de gezamenlijke inspanningen van Stichting AntiPesto, Minters, DOCK en de gemeente Vlaardingen. Met dit jeugdcentrum krijgt een lang gekoesterde wens van de lokale organisaties en Westwijkers eindelijk vorm.

 

Wil je ook eens een kijken nemen? Jeugdcentrum Level Up is gevestigd aan de Van Baerlestraat 199 in Vlaardingen. Hou de agenda goed in de gaten voor de toekomstige activiteiten: www.levelupvlaardingen.nl/agenda/