“Je Magazijn”: een masterclass over mentale gezondheid

“Je Magazijn”: een masterclass over mentale gezondheid

In de hectiek van het dagelijks leven fungeert ons hoofd als een magazijn, een opslagplek voor gedachten, emoties en ervaringen. Maar wat gebeurt er als dit magazijn vol lijkt te raken? Dit was het onderwerp van ons aankomende evenement met een live-podcast in Amsterdam-Noord, "Je Magazijn", waarin we dieper ingaan op de mentale uitdagingen waarmee jongeren worden geconfronteerd. We nodigen artiesten, influencers en ervaringsdeskundigen uit voor een openhartige dialoog over stress, spanning en de druk van de maatschappij.

Je bent niet alleen
Met "Je Magazijn" willen we niet alleen bewustwording creëren, maar ook inspireren en informeren over mentale gezondheid, met speciale aandacht voor jongeren tussen de 13 en 27 jaar en hun ouders. Jongerenwerkers van DOCK hebben vaak te maken met jongeren die zich niet begrepen voelen en hun hulpvragen niet durven te uiten uit angst voor kritiek. Met dit evenement gebruiken we sleutelfiguren, zoals bekende artiesten en rolmodellen, om jongeren een stem te geven en hen te laten zien dat ze niet alleen zijn.

 

Het belang van identificatie:

Jongeren zoeken naar herkenning en identificatie. Ze willen zichzelf kunnen spiegelen aan iemand die ze bewonderen. Door bekende artiesten, rolmodellen en ervaringsdeskundigen uit te nodigen, bieden we een uniek perspectief op mentale gezondheid, ver weg van de glamour die vaak wordt getoond. Dit zorgt ervoor dat jongeren en ouders geïnteresseerd raken en de echte verhalen horen achter de schijnwerpers.

 

Brug tussen leefwereld en hulpverlening

Als jongerenwerkers van DOCK vervullen we de rol van bruggenbouwers tussen de leefwereld van jongeren en professionele hulpverlening. Door een relatie op te bouwen met de jongeren kunnen we de informatie die nodig is vertalen naar hun begripsniveau. Samen met partners zoals Pathé Noord, GGD-Thrives en diverse artiesten streven we ernaar om met "Je Magazijn" een positieve impact te hebben op de mentale gezondheid van de gemeenschap.

 

Het evenement leverde een avond vol inzichten en verbindingen op, waarbij we gezamenlijk de taboes rond mentale gezondheid hebben doorbroken en een ruimte hebben gecreëerd voor openheid en begrip. Wil je meer informatie over deze bijeenkomst, of een volgende podcastsessie bijwonen? Neem dan contact op met jongerenwerker Sharon Bispham via sbispham@dock.nl