Inzamelingsactie voor Marokko bij De Nieuwe Branding

Inzamelingsactie voor Marokko bij De Nieuwe Branding

In een dag tijd vier vrachtwagens vol met hulpgoederen voor Marokko

 

Gisteren was het een komen en gaan van auto’s en mensen met spullen bij Huis van de Wijk De Nieuwe Branding van DOCK in Crooswijk. Op tal van plekken in Nederland worden hulpgoederen ingezameld voor het door aardbevingen getroffen gebied in Marokko, zo ook hier.

 

De actie is dit weekend opgezet door vier vrouwen van Marokkaanse afkomst, op wie de aardbeving en de verwoestende beelden veel impact maakten. Ze wilden iets doen en staken de koppen bij elkaar. De één regelde transport naar Marokko, de anderen een inzamellocatie en maakten een folder. Na de oproep op social media kwam de actie snel op gang. Het huis en portiek van Rania, een van de organisatoren van deze inzameling, stond zondagavond al vol met spullen. Ook werd het bericht opgepikt door de media, o.a. Rijnmond Nieuws kwam langs.

 

Massale inzameling

Het is hartverwarmend te zien hoe er massaal op de oproep gereageerd werd. Onder toeziend oog van Chama en Rania werden tenten, slaapzakken, EHBO dozen, babyspullen, verzorgingsproducten door de vele aanwezige vrijwilligers zorgvuldig gesorteerd en in tassen gedaan. Verschillende bakkers uit de wijk en de New York Pizza hebben gedurende de dag het eten verzorgd voor de hardwerkende vrijwilligers.

 

Vier vrachtwagens vol

In De Nieuwe Branding konden mensen gisteren tot 21 uur hun spullen afgeven. De ruimte stond aan het eind van de dag helemaal vol. Na een oproep van Chama zijn er ongeveer 70 mannen en jongens gekomen om de spullen in te laden. Eén bewoner heeft al het karton meegenomen en bij het milieupark afgeleverd. De initiatiefnemers Rania, Chama, Saida en Soukaina hadden gehoopt op één volle vrachtwagen. Gisterenavond vertrokken maar liefst vier volgeladen vrachtwagens naar Marokko!

 

Bedankt!

We zijn de bewoners, winkeliers, zorginstanties dankbaar voor alle gratis producten en hulp. En natuurlijk de vrijwilligers. Zonder hen hadden we dit niet kunnen realiseren. Dit is de kracht van wij samen.

Inzamelingsactie voor Marokko