Het buurtcentrum saai en stoffig? Zeker niet!

Het buurtcentrum saai en stoffig? Zeker niet!

Sommige mensen denken misschien dat buurtcentra saai en stoffig zijn, en dat ze alleen bedoeld zijn voor een specifieke groep mensen, maar dat is niet waar. Buurtcentra zijn hartstikke leuk en het mooie is: iedereen is welkom. Om dit te bewijzen, heeft gemeente Utrecht speciaal voor jou video’s gemaakt. Hierin laten ze zien hoe prachtig, verrassend en veelzijdig de (gerenoveerde) buurtcentra zijn.

 

Bekijk onderstaande filmpjes en laat je meenemen door Sociaal Makelaar Lotte Klaverstijn en Sociaal Makelaar Jeugd Dennis Schoonhoven voor een online rondleidingen in de buurtcentra en laat je inspireren door de activiteiten die je er kunt organiseren.

Bekijk de video van buurtcentrum Hoge Weide of bekijk de video van buurtcentrum Het Zand

 

Zelf een ruimte reserveren
In het buurtcentrum kun je deelnemen aan bestaande activiteiten, maar in de meeste buurtcentra kun je ook (vaak gratis) zelf een ruimte, inclusief de keuken, reserveren om jouw eigen activiteit te organiseren. Denk aan schaken, koekjes bakken met de kinderen, Zumba-les geven, biljarten, theaterlessen organiseren, een leesclub starten en nog veel meer. Alleen feestjes, zoals een babyshower of een verjaardag, zijn niet mogelijk.

 

In de buurt
In Utrecht zijn er tientallen buurtcentra te vinden, dus er is er ook vast een bij jou in de buurt. Niet alle buurtcentra zijn hetzelfde. De meeste buurtcentra zijn dagelijks van 9:00 tot 23:00 beschikbaar. Vraag bij het buurtcentrum zelf wat de mogelijkheden zijn of kijk op www.utrecht.nl/buurtcentra voor meer informatie.

 

Het buurtcentrum is een plek van jou én van alle andere Utrechters! Wanneer ga jij een keer langs bij jouw buurtcentrum?