Een stage met verantwoordelijkheden en waar je mening telt.

Een stage met verantwoordelijkheden en waar je mening telt.

Meer dan 70 stagiairs van DOCK bezochten dinsdag 5 maart de stagedag in Musketon theater in Lunetten. Een mooie mix van studenten van onder andere de opleidingen Social Work, Pedagogiek en Sociale wetenschappen was aanwezig.

Vanuit DOCK vinden we het belangrijk dat studenten goed landen in de organisatie. Dat ze zich welkom voelen en een goed beeld hebben van ons werk. Daarom organiseren we twee keer per jaar een stagedag.

 

“Hun ongetekende invalshoeken kunnen heel verrijkend zijn voor het vak en ook voor DOCK.”

We spraken Roja Shafaei, HR Business Partner bij DOCK. “Een stagedag is een mooi startmoment voor alle nieuwe stagiairs binnen DOCK. In een vogelvlucht geven we ze een inkijkje in het welzijnswerk en DOCK. Daarnaast is het vooral ook een dag dat stagiairs onderling verbinding met elkaar kunnen leggen.
Als je kijkt naar het werk dat wij bij DOCK doen, het vergroten van de participatie, zijn stages in die zin er ook een onderdeel van. Onze toekomstige professionals laten participeren en ervaring opdoen in de welzijnsbranche is voor DOCK een waardevol onderdeel. Tegelijkertijd kunnen we ze tijdens hun stage het DNA van DOCK meegeven.
We willen de stagiairs niet alleen iets meegeven, maar ook de kennis die de studenten meebrengen is voor ons belangrijk. Zij starten met een frisse blik. Hun ongetekende invalshoeken kunnen heel verrijkend zijn voor het vak en dus ook voor DOCK. Komt er een vacature binnen team vrij, dan kijken we altijd of deze ingevuld kan worden door de laatstejaars stagiair.”

 

Voor de studenten is de stagedag een belangrijk onderdeel van de stage. Ook dit jaar was er een afwisselend programma. De stagiairs konden kennismaken met de verschillende werkgebieden binnen DOCK waardoor ze DOCK als organisatie beter leerden kennen. Over de dag verspreid waren verschillende workshops over actuele thema’s, zoals de online leefwereld, het puberbrein en straattaal. Daarnaast was het vooral ook leuk om elkaar ontmoeten en ervaringen uit te wisselen.

Met aangevulde bagage verlieten de nieuwe stagiairs de DOCK Stagedag

Met aangevulde bagage verlieten de nieuwe stagiairs de DOCK Stagedag

“Veiligheid staat voorop en bij twijfel overleggen.”

Stagiair Oumaima vond het een hele gezellige stagedag! “Ik vond het fijn om met andere stagiaires te kunnen socializen. We hebben verschillende casussen besproken en opdrachten gedaan, wat veel duidelijkheid heeft gebracht.
Een belangrijke les die ik heb geleerd, is dat het essentieel is om de jeugd bewust te maken van de negatieve invloeden van social media en hoe ze hiermee om kunnen gaan. Veiligheid staat altijd voorop, dus bij twijfel is overleggen en zorgen voor de juiste veiligheidsmaatregelen belangrijk.
Bij DOCK word je behandeld als een collega en jouw mening telt echt mee. Het is gezellig met collega's en andere stagiaires. Je hebt de vrijheid om activiteiten zelf in te delen, waardoor je een mooie band opbouwt met zowel de jeugd in het buurthuis als op straat!”

 

“Ik ben een stagiaire, maar voel mij echt gezien als medewerker.”

Ook Nasher, 3e jaars student van de opleiding Social Work aan de Hogeschool van Utrecht, vond deze dag zeker van meerwaarde als je begint met je stage. “De sessie over Veiligheid op de werkvloer vond ik heel waardevol. Goed om te weten dat DOCK een meldpunt heeft en wat een stagiaire wel/niet mag op de werkvloer. Zo kan ik mijn eigen veiligheid bewaken.
Ook de vrijheid die ik aangeboden krijg, maakt dat DOCK een interessante organisatie is voor stagiairs. Ik krijg veel verantwoordelijkheid en dat werkt voor mij heel goed. Ik ben een stagiaire, maar voel mij echt gezien als medewerker."

 

Wij wensen alle stagiairs een inspiratievolle en leerzame stageperiode toe. Veel succes!
Lijkt jou DOCK dé plek waar jij je verder kan ontwikkelen? En wil jij meer weten over de organisatie, neem dan een kijkje op onze website: werkenbijdock.nl/stagiaire-vacaturebank