Een ongelooflijk leuke vakantieschool in de ruimte!

Een ongelooflijk leuke vakantieschool in de ruimte!

De voorjaarsvakantieschool was weer een groot avontuur! Drie dagen lang konden de kids uit Kralingen-Crooswijk en de Esch zich onderdompelen in de betoverende wereld van het heelal.

 

Op dinsdagochtend verwelkomden we bijna 40 enthousiaste kinderen tussen 4 en 7 jaar. Het 'Creatief van huis uit' atelier sloot aan en begeleidden een kunstproject met een deel van de kinderen, waarbij prachtige kunstwerken maakten die het thema heelal ademden. Ondertussen namen de andere kids deel aan een astronauten training en behaalden ze trots hun astronauten diploma. Na wat groepswisselingen was het tijd voor de middagsessie, waar maar liefst meer dan 60 kinderen tussen 8 en 12 jaar deelnamen aan diverse activiteiten, variërend van kunstzinnige raketcreaties tot buitenspellen.

 

Op woensdagochtend bleef de magie van het heelal de jongsten betoveren, de kids hebben schitterende kunstwerkjes gemaakt met Glow-in-the-Dark en neon materialen. In de middag betraden de kids tussen 8 en 12 jaar opnieuw de kosmische wereld. Samen met kunstenaressen gingen ze aan de slag met het creëren van aliens en ruimteschepen, terwijl de andere groep zich uitleefde met planetenbasketbal en voetbal. Een bruisende dag eindigde met een voorbereiding op de tentoonstelling op donderdag.

 

De donderdag bracht een speciaal hoogtepunt met een bezoek aan het Design College in Rotterdam. Leerlingen uit groep 7 en 8 kregen de kans om workshops te volgen in koken, bloemschikken, gamedesign, modedesign en interieurdesign, verzorgd door gepassioneerde studenten van het Design College. Een geweldige ervaring die de kids een voorproefje gaf van het middelbare schoolleven. 's Avonds was het tijd voor de grote finale in het 'Creatief van huis uit' atelier. Een tentoonstelling vol prachtige knutselwerken verlicht door UV-lampen betoverde de ruimte. Alle kinderen en ouders genoten van deze betoverende avond, waar de kleurrijke kunstwerken schitterden als nooit tevoren!