‘Biljarten houdt je fit en scherp’

‘Biljarten houdt je fit en scherp’

Iedere dinsdagochtend biljarten de vrouwen in Huis van de Wijk De Bonte Koe. Iedere dinsdagmiddag de mannen. Maar nog nooit samen. Dus daagden de vrouwen de mannen uit voor een vriendschappelijke wedstrijd.

 

Eef Speelman-Vermaat: ‘De mannen zijn echt goed en ik heb weer wat bijgeleerd. Je bent nooit te oud om te leren.’ Als meisje speelde Eef biljart in de kroeg van haar vader. Inmiddels is Eef 80 jaar en biljart ze nog steeds, de laatste jaren in De Bonte Koe. ‘Biljarten houdt je fit en is goed voor je brein’, zegt Eef.

Daar is de 77-jarige Leen Hoogwerf het helemaal mee eens. ‘Als de bal ver weg ligt, dan moet je met je bovenlichaam op tafel liggen om de bal te raken. Al dat rekken en strekken is goed voor je lijf. En je moet ook nadenken over hoe je de bal wil raken.’

Volgend jaar weer
Leen vindt dat de dames goed kunnen biljarten. ‘We waren echt aan elkaar gewaagd. Wie er gewonnen heeft? Niemand, we hebben gewoon fijn met elkaar gebiljart. Volgend jaar doen we weer een vriendschappelijke wedstrijd.’

 

Biljarters welkom
Krijgt u na het lezen van dit verhaal ook zin in een potje biljarten? U bent van harte welkom. Het vrouwenbiljarten is iedere dinsdag van 9.30 tot 12.00 uur. Het mannenbiljarten iedere maandag, woensdag en donderdag van 9.30 tot 17.00 uur en dinsdag van 13.30 tot 17.00 uur.

U hoeft zich niet aan te melden en meedoen is gratis. Huis van de Wijk De Bonte Koe vindt u aan de Ring 224. U kunt er ook terecht voor allerlei andere activiteiten, of gewoon voor een kop koffie en een fijn gesprek.

 

Bron: Gemeente Rotterdam