Bevrijdingsdag gezelligheid in Rotterdam Hoogvliet & Crooswijk

Bevrijdingsdag gezelligheid in Rotterdam Hoogvliet & Crooswijk

Op 5 mei werd de vrijheid feestelijk gevierd in De Zevensprong, Hoogvliet! Bewoners, jong en oud, kwamen samen voor een dag vol activiteiten en gezelligheid. Het begon met het bekijken van een documentaire over hoe de Bevrijding in Rotterdam tot stand kwam, daarna werd er met bewoners het gesprek werd aangegaan over wat vrijheid voor hen betekend.

Maar natuurlijk was er ook tijd voor gezelligheid; van Oud Hollandse spellen, een springkussen, een rommelmarkt tot het heerlijk bakken van pannenkoeken. Daarnaast konden bewoners ook hun creativiteit kwijt tijdens de workshops: vredesduif mobiel en koekjes versieren.

En laten we de ster van de show niet vergeten: de bevrijdingssoep die als lunch werd geserveerd! Hoogvliet kijkt terug op een zeer geslaagde dag met wel meer dan 100 bewoners.

Ook in Crooswijk bij De Nieuwe Branding werd Bevrijdingsdag op een bijzondere wijze gevierd, met speciale aandacht voor de ouderen in de wijk. Ze schoven aan bij de Rotterdamse Vrijheidsmaaltijd, waar ze niet alleen genoten van heerlijke soep maar ook van de film 'Oorlogswinter', een eerbetoon aan onze geschiedenis.

 

.   

 

Het was mooi om te zien hoe bewoners samen kwamen om te vieren, te herdenken en te verbinden. Laten we dit vasthouden, niet alleen op Bevrijdingsdag, maar elke dag van het jaar!