Acht jongeren bundelen hun krachten om hun buurt te versterken

Acht jongeren bundelen hun krachten om hun buurt te versterken

Acht jongeren uit Amsterdam gingen de challenge aan om hun buurt meer tot elkaar samen te laten komen en te verbinden. De afgelopen weken waren een achtbaan van creativiteit, teamwork en plezier.  Met als resultaat zes buurtactiviteiten in het teken van samenkomen.

“Met dit project wilden we niet alleen de jongeren meer bij hun buurt betrekken, maar we vonden het ook belangrijk dat jongeren zichzelf beter leerden kennen. Dat ze hun eigen krachten en kwaliteiten kennen en trots zijn op zichzelf”, vertelt jongerenwerker Sabrine bij DOCK.

 

Avontuur van jezelf en elkaar beter leren kennen

De jongeren begonnen dit avontuur op 5 maart met een kennismaking met energizers, uitleg van aankomende tijd en duidelijke afspraken. Door mindmapping over zichzelf en vragenspellen leerden ze zichzelf en elkaar diepgaander kennen. Daarna volgden brainstormsessies, planuitwerking, reflecties etc. om activiteiten voor de buurt en jongeren neer te zetten.

“De uitdaging was”, vertelt jongerenwerker Sabrine, “om deze acht jongeren te laten samenwerken, betere vrienden te worden en uiteindelijk activiteiten te organiseren voor jongeren uit de buurt en vaker samen te komen. We hadden acht jongeren gekozen die totaal verschillend zijn van elkaar, maar uniek op hun eigen manier.

 

‘Samenkomen’ als rode draad

De jongeren hebben in totaal zes activiteiten neergezet. Allemaal in het teken van samenkomen. Ze hebben een diner georganiseerd in het kader van armoede en eenzaamheid, een voetbaltoernooi in het kader van sport en gezondheid. Ook werden er nieuwe talenten ontdekt tijdens de freestyle talentenavond. “De jongeren hebben de afgelopen weken geleerd wat voorbereiding is, doelgericht en planmatig werken, budgetgericht denken en wat doen voor een ander. Ze hebben laten zien wat samenhorigheid en verbondenheid echt betekent,” vertelt Sabrine.

 

De jongeren sluiten de challenge af door nog één voetbalwedstrijd te organiseren. We kijken terug op een periode waarin we veel geleerd hebben, nieuwe vriendschappen zijn ontstaan en we mooie initiatieven hebben neergezet.