10 jaar vrijwilligerswerk bij de zaak!

10 jaar vrijwilligerswerk bij de zaak!
"Alex & Evert, Koffie & Voetbal, Humor & Handig"

 

Het is maandagochtend in Buurtcentrum Hart van Noord, Alex en Evert beginnen de dag met koffie en voetbal. Het is vaste prik dat er besproken wordt over hoe FC Utrecht gespeeld heeft en hoe de Nederlandse competitie ervoor staat.

 

Op maandag- en vrijdagochtend werkt Alex van Stam als vrijwillig Assistent Beheerder bij Buurtcentrum Hart van Noord. Hij maakt de ruimtes in het buurtcentrum netjes, controleert de post en zet de vuilcontainer buiten. Hij weet precies of de keukeninventaris compleet is. De bezoekers zijn blij om Alex te zien en ze maken grapjes met elkaar. Evert van der Zouw is Sociaal Beheerder bij DOCK en begeleidt Alex met zijn taken. Met zijn tweeën pakken ze veel klussen op. De vaste taken van Alex zijn op papier omschreven, hij controleert altijd of hij ze allemaal heeft gedaan en vinkt ze dan netjes.

Alex heeft een volle werkweek in de stad en voor de stad.  Naast het vrijwilligerswerk bij buurtcentrum Hart van Noord, werkt Alex ook als Assistent Vrijwillig Beheerder bij Buurtcentrum Sterrenzicht. In zijn eigen wijk beheert hij het spetterbadje voor de kinderen in de zomer en helpt hij bij de moestuin in Hoograven.  Bij De Wilg is hij DJ en helpt hij in de keuken bij Café Mint. “Café Mint is een café voor een breed publiek, zonder poeha”. 

In 2014 is hij begonnen als vrijwilliger bij de Sport & Spel Uitleen in Utrecht. Dit viel toen onder Doenja Dienstverlening. Het was een stedelijke voorziening voor alle bewoners van Utrecht. De partytenten, kleurige lichtjes en de luchtkussens waren favoriet bij de uitleen. Het opvouwen van de luchtkussen was een hele klus en een van de leuke taken was het schoonspuiten van de aanhangwagens.  Eind 2022 kreeg de Sport & Spel Uitleen een andere bestemming en dit betekende voor Alex het einde van zijn vrijwillige carrière bij de Sport & Spel. Evert kende Alex al van de Sport & Speluitleen, een afspraak voor een werkplek bij buurtcentrum Hart van Noord was snel gemaakt. De samenwerking is een feit.

 

Evert over Alex; “Het is leuk om naar mijn werk te gaan als ik weet dat Alex ook aanwezig is”

Alex over Evert: “Evert is soms serieus, maar maakt veel grapjes, het is ontspannen werken bij Buurthuis Hart van Noord en met Evert “