WijkSpeeltuin de Boog

De Boog is een historische speeltuin in het hartje van de Utrechtse Dichterswijk. De speeltuin biedt vermaak voor jong en oud. Met een flinke glijbaan, een grote zandbak en – op warme dagen – een verfrissend zwembad.

In deze groene oase kunnen bezoekers rustig op de bankjes zitten terwijl de kinderen spelen, maar ook zelf initiatieven nemen. Een keer iets timmeren in het atelier of werken in de tuin. Een buitenspel doen met iedereen die dat wil of samen thee drinken aan een van de picknicktafels.

Steeds meer bezoekers worden zelf actief in de wijktuin, omdat ze zien dat De Boog een heerlijke plek is om te zijn en ook een plek die het verdient om goed gebruikt te worden. Dus: alle ideeën zijn van harte welkom, samen zorgen we voor een fantastische wijktuin.

 

Wat kun je er doen?

BINNEN – Bij regen en kou is er binnen altijd iets te doen. Spelletjes spelen, knutselen, verkleden, werken aan het grote tafelkleed of samen even tijd voor thee maken. Ook is er een timmeratelier en een kleine ballenbak.
Kinderen kunnen een van de blokhuisjes ‘huren’ (gratis) om daar een middag lekker te spelen.

BUITEN – Met een speelbad en een grote zandbak met waterpomp, schommels en klimtoestellen voor groot en klein is er voor iedereen wel iets te doen. De toestellen zijn gericht op 3 tot 12 jarigen. Bij mooi weer is er ook een peuterbadje. Voor de grotere kinderen is er het voetbalveldje en een ping-pongtafel en zijn er wat grote buitenspellen (straathockey, kegelen, etc).

 

Website van wijkspeeltuin de Boog

Contactgegevens

WijkSpeeltuin de Boog
Merwedekade 128a
3521 ER Utrecht
06-36056645.
info@wijkspeeltuindeboog.nl

Openingstijden

WijkSpeeltuin de Boog