DOCK in Utrecht Welkomhuis

Het Welkomhuis is een veilige én bruisende plek waar inburgeraars activiteiten en voorlichtingen volgen, terecht kunnen met vragen, de Nederlandse taal kunnen oefenen, een luisterend oor vinden én waar ze Utrechters en andere inburgeraars kunnen ontmoeten voor een praatje. 

 

Taalcafé 

Het Taalcafé is een plek waar Utrechtse taalleerders en Utrechtse vrijwilligers met elkaar in gesprek gaan. Er wordt over veel verschillende onderwerpen gesproken. Familie, sport, gekke spreekwoorden of een bijzondere hobby; alles komt voorbij. Sommige vrijwilligers en deelnemers doen iedere week mee, anderen wanneer het hen uitkomt. Er is altijd een vrijwillige coördinator aanwezig die rondloopt, vragen beantwoordt en aanschuift bij verschillende tafels. Je kunt gewoon binnen lopen en je hoeft je niet vooraf aan te melden. Iedereen is welkom. Deelname aan de Taalcafés is gratis. Kijk ook op Taalcafé – Taal Doet Meer. Het Taalcafé in het Welkomhuis is op woensdag van 13.00 - 15.00 uur en op vrijdag van 10.00 - 12.00 uur. 

 

Zorgcafé

Onderdeel van het welkomhuis is het zorgcafé. Dit wordt georganiseerd door de organisatie Dokters van de Wereld. Het zorgcafé is er voor begeleiding van nieuwkomers met vragen en problemen over gezondheid en de gezondheidszorg. Vrijblijvend en kosteloos kun je in gesprek met een zorgprofessional en iemand die jouw taal en cultuur kent. Met ons kun je praten over jouw fysieke gezondheid, over je afspraak bij een dokter, maar ook over stress, zorgen en angsten. Je kunt bij ons terecht in het Engels, Farsi, Tigrinya, Arabisch en Russisch of Oekraïens. Op afspraak ook Urdu, Pasjtoe, Somalisch, Frans, Spaans en Duits.  www.doktersvandewereld.org . Open op maandag 12.30 - 14.30 uur / donderdag 10.30  - 12.30 uur. 

 

 Meer informatie over het Welkomhuis

 

    Activiteitenrooster juni 2024

 

   Nieuwsbrief juni 2024