Kinderwijkraad Staatsliedenbuurt haalt ruim €5600 op voor Dierenambulance Amsterdam

Kinderwijkraad Staatsliedenbuurt haalt ruim €5600 op voor Dierenambulance Amsterdam

Kinderwijkraad Staatsliedenbuurt, bestaande uit kinderen van de basisscholen De Bron, De Catamaran en Westerparkschool, heeft meer dan €5600 opgehaald voor Dierenambulance Amsterdam. De Kinderwijkraad wil graag iets betekenen voor haar buurt en organiseerde op de scholen een sponsorloop voor het goede doel. De kinderen renden afgelopen week rondjes op hun schoolplein en in het Westerpark en werden gesponsord door hun ouders, buren en familieleden.

 

Vrijdagmiddag werd het totaalbedrag bekendgemaakt op het Van Beuningenplein tijdens een buurtfeest, ook georganiseerd door de Kinderwijkraad. Tijdens dit buurtfeest overhandigde de Kinderwijkraad een symbolische cheque aan medewerkers van Dierenambulance Amsterdam. Ook waren er er verschillende activiteiten als oudhollandse spelletjes, een springkussen, een voetbaltoernooi en kon er een kijkje worden genomen in de dierenambulance.

 

Over de Kinderwijkraad:
De Vreedzame Kinderwijkraad Staatsliedenbuurt bestaat uit kinderen van de basisscholen De Bron, De Catamaran en Westerparkschool. De leden zijn door hun klasgenoten gekozen om ze te vertegenwoordigen in de Kinderwijkraad. Samen maken zij hun wijk een stukje mooier en vreedzamer. Dat doen zij door hun achterban te raadplegen en samen acties te verzinnen voor hun buurt. De Kinderwijkraad wordt georganiseerd en begeleid door Vreedzaam West, onderdeel van Stichting DOCK.

 

Over de Vreedzame Wijk:
‘It takes a village to raise a child’. Dat is het uitgangspunt van de Vreedzame Wijk. Samen voeden we onze kinderen op. Thuis, maar ook op school en in de wijk. Vreedzaam West is een beweging van kinderen, jongeren, ouders, buurtbewoners, scholen en organisaties die zich inzetten voor een buurt waar iedereen erbij hoort, waar kinderen meer leren dan rekenen en taal.

 

De kern van een Vreedzame Wijk is om in de buurt veilige oefenplekken te creëren, zodat kinderen hun op school geleerde democratische vaardigheden ook buiten school kunnen oefenen. Bijvoorbeeld door middel van een Kinderwijkraad. Hiermee bouwen we aan een veilig positief klimaat, waarin participatie centraal staat.

 

Meer weten? Kijk op www.vreedzaamwest.nl!

 

 

West Beweegt