Juni nieuws van het Welkomhuis

Juni nieuws van het Welkomhuis


Het aanbod in het Welkomhuis begint steeds bekender te worden onder de inburgeraars en de inloopspreekuren worden drukker bezocht. De afgelopen anderhalve maand stonden in het teken van het feestelijk afronden van verschillende trainingen en het opstarten van nieuwe trainingsgroepen. In de maand juni zijn er ook weer mogelijkheden voor mooie ontmoetingen en leuke activiteiten. En wie wordt de nieuwe vrijwilliger in het taalcafé.

 

WELKOM!

 

Vertoning  documentaire ‘Mijn vader Nour en ik’
Op donderdagavond 27 juni wordt de documentaire ‘Mijn vader Nour en ik’ vertoont in het Welkomhuis. Kom je ook mee eten, meekijken en praten (of luisteren!) over de thema’s in de
film? Wat betekent het om gevlucht te zijn en met de gevolgen daarvan te leven? In de documentaire ‘Mijn vader, Nour en ik’ laat filmmaker Wiam Al-Zabari zien wat het vluchten van Irak naar Nederland voor hem betekent. Voor het eerst gaat hij hierover in gesprek met zijn familie. De film is een ontroerend en humoristisch portret van zijn familie, verteld door Wiam AlZabari’s zoon Nour. De documentaire heeft onder andere het Gouden Kalf voor beste korte documentaire gewonnen tijdens het Nederlands Film Festival 2023. De avond start om 17.30 uur met een kleine vegetarische maaltijd. Daarna kijken we de documentaire en we eindigen met een nagesprek. Aanmelden kan voor 20 juni via vesta@utrecht.nl

 

Buitensporten voor vrouwen met Ladyfit
Vanaf donderdag 13 juni zal Ladyfit van start gaan met de buitensporten voor vrouwen. Iedere donderdagochtend wordt er om 9.30 uur verzameld bij de huiskamer van het Welkomhuis, waarna de deelnemende vrouwen onder leiding van een vrouwelijke trainer aan de slag gaan met actief wandelen en kleine oefeningen in de buitenlucht. De activiteit is een combinatie van sportief bezig zijn, maar ook op verkenning gaan door de wijk. Iedere week wordt er een andere plek in de wijk bezocht. Bij slecht vindt de activiteit binnen plaats bij Ladyfit.
Iedere donderdag van 9.30 – 11.30 uur
Deelname is €1,50 per keer, de eerste keer is gratis


Dialoogsessies met Parenting Across Borders
Parenting Across Borders organiseert in de maanden juni, juli en augustus dialoogsessies
voor internationale moeders in het Welkomhuis. In een besloten groep kunnen internationale
moeders elkaar ontmoeten en met elkaar verbinden. Op woensdag 3 juli van 10.00 – 12.00 uur organiseert Parenting Across Borders een bijeenkomst rondom de voorbereiding van een bevalling. Zwangere vrouwen en hun partners zijn welkom. Tijdens de sessie zijn gastsprekers aanwezig en wordt er gesproken over o.a. hypnobirthing, kraamzorg, verloskunde, het ziekenhuis en het geboorteplan. Er is mogelijkheid om vragen te stellen. Tolken zijn aanwezig. De bijeenkomst is gratis.
Voor meer informatie en aanmelding, stuur een e-mail naar info@parentingacrossborders.nl

of 06 – 53 96 97 79

 

Vrijwilligers gezocht voor het Taalcafé op woensdag en vrijdag
Wegens de populariteit van het Taalcafé in het Welkomhuis op woensdag en vrijdag zoeken we extra hulp! Ben of ken jij iemand die het leuk vindt om inburgeraars te ondersteunen bij het leren van de Nederlandse taal?  Het taalcafé is op woensdag van 13.00-15.00 en op vrijdag van 10.00-12.00. 

 

Verder lezen in de nieuwsbrief of activiteitenrooster. 

 

Lees verder in de nieuwsbrief!

 

   Activiteitenrooster