De kracht van gamen inzetten tegen eenzaamheid

De kracht van gamen inzetten tegen eenzaamheid

Met trots delen we de beelden van onze eerste Fortnite City MDT (Maatschappelijke Diensttijd)-project. Een online en offline gametoernooi dat is opgezet door jongeren met als doel eenzaamheid te bestrijden en verbinding te creëren tussen leerlingen van verschillende scholen.

 

Het resultaat?

Een buitengewoon succesvol evenement waar maar liefst 180 jongeren meededen aan de online kwalificaties en 80 jongeren vol passie en gedrevenheid hebben gestreden tijdens het fysieke eindtoernooi op 20 mei.

Samen met onze samenwerkingspartners hebben we jongeren workshops gegeven over mentale gezondheid en gameverslaving. Wanneer ben je verslaafd en hoe kan je meer fysieke vrienden maken?

Wat dit evenement extra speciaal maakte, is dat het volledig is georganiseerd door 12/13-jarige jongeren van Metropolis Lyceum, met hulp van leerlingen van het Hyperion. Ze hebben sponsoren gezocht, budgetten samengesteld, boodschappen gedaan, draaiboeken gemaakt en samenwerkingen gezocht met andere organisaties. Ze hebben zoveel geleerd - van brainstormen tot het belang van dromen en gezelligheid. En bovenal, ze hebben ontdekt dat niemand het verdient om alleen te zijn.

Ook de ouders werden betrokken bij dit onderwerp. Er was informatie beschikbaar hoe ze gameverslaving kunnen herkennen en hoe ze ermee om moeten gaan. In de toekomst zullen ouderavonden gepland worden.

 

Het event werd mogelijk gemaakt dankzij deze waardevolle samenwerkingen:

- Jellinek organiseerde een Kahoot Quiz om jongeren bewust te maken van gezond gamen.

- De Gezonde School zorgde voor gezonde snacks en leerde jongeren over een gezonde levensstijl.

- Digital Rights House benadrukte het belang van digitale mensenrechten en gaat samen met de jongeren die zich hebben aangemeld een campagne bouwen.

- Games For Health inspireerde jongeren om hun game skills in te zetten voor de strijd tegen kanker.

- Sciandri moedigde jonge gamers aan om ook buiten te spelen voor een gezonde balans.

- En Daniel Octavianus maakte de shortmovie!

 

Dit evenement is slechts het begin! De grote droom van de jongeren is om volgend jaar dit toernooi aan te bieden aan alle middelbare scholen van Amsterdam.


Bekijk hier de video. Deze beelden laten zien hoe games ons kunnen verbinden, uitdagen om te groeien en vooral samen meer te genieten.