Anita Vlaming van De Toverbal 25 jaar in dienst!

Anita Vlaming van De Toverbal 25 jaar in dienst!

Anita Vlaming van De Toverbal 1 aan het Van Boetzelaerplein in Westerpark is vandaag 25 jaar in dienst! En dat laten we natuurlijk niet zomaar voorbij gaan! Het team van Westerpark verraste haar met een grote bos bloemen, een oorkonde en een mooi cadeau. En we stelde haar een aantal vragen.


Weet jij je eerste werkdag nog?
"Ja, dat kan ik me nog heel goed herinneren. Er waren drie mensen in dienst die De Toverbal eigenlijk de hele tijd dicht hielden. En ik vond het daar zo leuk en de kinderen stonden maar naar binnen te kijken. Dus toen vroeg ik aan Cunera, toen mijn leidinggevende, of ik de Toverbal vrijwillig mocht draaien. Dus ik heb het eerst een jaar vrijwillig gedaan. En dat ging zo leuk, dat ik in dienst ben genomen".

Wat vind jij het leukste aan je werk?
"De kinderen. Ik ben gek op kinderen. En ik denk dat het me ook wel jong houdt. Dus ik vind het heel leuk om met hen samen te werken".

 

Met wie werk je allemaal samen?
"Ik werk met Erik Bakker, dat is ook mijn vriend. We hebben Fadim, dat is een vrijwilligster. En we werken met heel veel mensen in de buurt. We doen projecten van jong naar oud. We doen klusjes voor oudere mensen. Zo zijn we gewoon lekker bezig. En iedereen hoort erbij op ons pleintje. En natuurlijk met Monique, Vreedzaam. We doen de Vreedzame lessen op school".

 

Wat is jouw grootste wens voor De Toverbal voor de toekomst?
"Dat het altijd mag blijven bestaan. We zijn wel eens in zwaar weer verkeerd. Hier heeft de buurt zich hard gemaakt voor De Toverbal. Dat is mijn wens: dat het voor die kinderen door mag gaan".

 

Bekijk hier het interview met Anita.